е добавен в кошницата Ви
 0897 888 183 Понеделник - Събота 9:00 - 18:00

Според последните микробиологични изследвания, множество вируси оцеляват при изпирането на дрехи с ниска температура на водата и обикновени перилни препарати. Бебетата са изключително чувствителни към бактериите и вирусите, защото имунната им система не е укрепнала. От друга страна за изпирането на бебешките дрехи не могат да се ползват препарати със съдържание на белина или друго избелващо вещество, които унищожават бактериите. Силните препарати дразнят деликатната бебешка кожа.

 

Пране на бебешки дрехи при 30 градуса на водата не е пране. Тази температура е благоприятна за стафилококовите бактерии, които остават в прането. При температура от 60 градуса, броят на оцелелите бактерии намалява между десет и сто пъти, но не всички бактерии изчезват.

 

Ето няколко съвета от микробиолози, педиатри и майки, които са отгледали здрави бебета:

 

При избора на перилен препарат е важно да четете етикетите и да предпочитате бебешки препарати без фосфати и без омекотители;

 • Перете бебешките дрехи отделно от дрехите на останалите членове на семейството;
 • Използвайте най-дългата програма и най-високата възможна температура, която предоставя пералната ви машина;
 • Избягвайте материи или цветове, чиито производители препоръчват да се перат при ниски температури. Имайте предвид, че минималната температура за пране на бебешки дрехи е 60 градуса;
 • Ако имате сушилня – използвайте я. В никакъв случай не прибирайте влажни и недостатъчно сухи дрешките на бебето. Влагата е благоприятна за развитието на бактерии.
 • Гладенето на бебешки дрешки убива акарите. Гладете с пара, но не прибирайте веднага бебешките дрешки, а ги изчакайте да изсъхнат;
 • За по-лесно пране, поставяйте чорапчетата, терлиците и други дребни елементи от бебешкото облекло в отделна торба, за да можете да ги вадите по-лесно от пералнята. Друго предимство на това действие е, че намалява вероятността някое от бебешките “дребосъчета” да бъде всмукано и да задръсти маркучите на пералнята.

 

Следвайте тези съвети, докато бебето навърши 1 година, а ако е предразположено към алергии до навършването на 18 месеца. Важно е да не прекалявате с отделното пране на дрехите и с прекалената грижа за тях, тъй като така рискувате да изнежите бебешкия организъм,  да попречите на развитието на имунната система и да превърнете детето в по-предразположено към кожни  вирусни заболявания.


ЗА НАС

ОНЛАЙН МАГАЗИН ЗА БЪЛГАРСКИ ДЕТСКИ И БЕБЕШКИ ДРЕХИ ЗА МОМЧЕТА И МОМИЧЕТА

ДЕТСКА СТОКОВА БОРСА МЕЧО ПУХ присъства на българския пазар от 1996 година.

Основния предмет на дейност на фирмата е търговия на едро и дребно с бебешко и детско бельо , дрехи , хавлиени изделия , спални комплекти , Официален Дистрибутор на Съником с търговска марка Sunny Kids сме от 2000 година до днес . Разнообразието от стоки се допълва от българските производители АРНИ и ИКОТЕКС. Дългогодишният опит в сферата на търговията ни дава възможност да Ви предложим високо качество и конкурентно ниски цени.

FACEBOOK

Следвай Ни във Facebook

TWITTER

Следвай Ни в Twitter

КОНТАКТ С НАС

Не се колебайте да се свържете с Нас

 • МОБИЛЕН ТЕЛЕФОН:
  0897 888 183
 • ТЕЛЕФОН / ФАКС:
  052 602 776
 • Е-ПОЩА:
  INFO@DETSKABORSA.EU
 • SKYPE:
  DETSKABORSA
 • АДРЕС:
  9000 ВАРНА, ул. Йосив Стоянов 5